Elítélték a zalaegerszegi étterembe hajtó autóst, videón a becsapódás

Pénzbüntetésre és a vezetéstől eltiltásra ítélték azt a férfit, aki tavaly tavasszal Zalaegerszegen ittasan, bedrogozva autójával egy üres étterembe csapódott, majd gyalog távozott onnan - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Bartalné Mentes Judit emlékeztetett: a 38 éves férfi tavaly áprilisban Amszterdamban vásárolt marihuánát, amelyet több alkalommal cigarettába sodorva szívott el. Május 16-án is megtette, de erősen le is ittasodott, amikor az esti órákban nőismerősével mulatozott egy zalaegerszegi vendéglátóhelyen.

Éjjel egy óra körül a férfi a volán mögé ült, utasa nőismerőse volt. Az ittasságából és a bódultságából eredő figyelmetlensége miatt a járművel egy kanyarban letért az úttestről, kidöntött egy tűzcsapot, de az ütközés után továbbhajtott személygépkocsijával.

Alig egy kilométerrel távolabb egy kereszteződésben felhajtott a járdára, majd egy ingatlan - a rendőrség akkori közlése szerint egy üres étterem - nyílászáróin keresztül az épület földszinti részébe hajtott.

A férfi és utasa a balesetet követően a gépjárműből kiszállt, majd a gépkocsit hátrahagyva gyalog távozott. Egy buszmegállóban találtak a férfira a rendőrök.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a történteket és a bűnösségét elismerő, valamint a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat az előkészítő ülésen bűnösnek mondta ki kábítószer birtoklása és ittas állapotban történt vezetés miatt. A férfira jogerősen 450 ezer forint pénzbüntetést szabott ki és két évre eltiltotta a járművezetéstől.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !