Életveszélyes sérülést okozott a csepeli lövöldöző

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt azzal az 57 éves férfival szemben, aki egy tettlegességig fajult vita során, gumilövedékes fegyverrel lőtt rá volt párja új élettársára Csepelen. A férfi életveszélyes és maradandó sérülést szenvedett.

A vádirat szerint a vádlott és volt élettársa a párkapcsolatuk megszűnését követően is szoros baráti viszonyban maradt egymással. A nő 2020 februárjától új élettársi kapcsolatot létesített egy másik férfival - a sértettel -, a kapcsolatuk azonban viharos volt, gyakoriak voltak köztük a veszekedések. Ilyen alkalmakat követően előfordult, hogy a nő akár több napot is volt élettársánál töltött.

A nő 2022. május 2-át megelőzően ismét összeveszett az élettársával, amelyet követően átment az elkövető XXI. kerületi lakására. A sértett szerette volna, hogy a nő hazamenjen hozzá, ezért 2022. május 2-án többször felhívta telefonon, azonban a beszélgetések veszekedésbe torkolltak. A hívások egy részének a vádlott fültanúja volt, illetve azokról a nő részletesen beszámolt, és azok a vádlottat feldühítették.

A sértett az utolsó telefonhívását követően a vádlott XXI. kerületi lakásához ment. A férfi az előzmények miatt továbbra is ingerült volt, ezért magához vette a gumilövedék kilövésére alkalmas, forgótáras gáz-riasztó pisztolyát, majd a nővel, valamint az ott tartózkodó egyik barátjával együtt kiment a ház elé, ahol a sértett várakozott. A férfi és a sértett között szóváltás alakult ki, majd az elkövető a három gumilövedékkel és gáz-riasztótölténnyel megtöltött forgótáras pisztollyal 2 méter távolságból, közvetlenül a sértett arcára célozva, legalább három lövést adott le.

A gumilövedékek eltalálták a sértettet, aki ezután megpróbált elmenekülni, a támadó azonban követte, és ököllel folytatta a bántalmazását. A szemtanúk időközben értesítették a rendőröket, akik a férfit a helyszínen elfogták.

A támadás következtében a sértett életveszélyes és maradandó sérülést szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a lövöldözőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !