Egy illegális hulladéklerakóba rejtette el élettársa holttestét a borsodi férfi

A Miskolci Törvényszék ítéletet hirdetett annak a férfinak az ügyében, aki volt élettársának holttestét egy lakott területen kívül eső illegális szemétlerakóban rejtette el. 

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott és az elhunyt között élettársi kapcsolat volt, mely a nő elköltözésével ért véget. 2020. szeptember 27-én a sértett és a vádlott együtt mentek a korábban közösen lakott házba, ahol azt követően, hogy közösen szeszesitalt fogyasztottak, szóváltás alakult ki közöttük, mely tettlegességig fajult. A vádlott test szerte bántalmazta a sértettet, aki az események során a földre került, majd pontosan meg nem határozható okból elhunyt.

A bántalmazás során a sértett 8 napon túl gyógyuló – de a halálával összefüggésbe nem hozható - sérüléseket is elszenvedett.

A férfi el akarta tüntetni a holttestet, ezért éjszaka külterületre vitte azt, majd egy illegális hulladéklerakóba rejtette, ahol 2020. november 13-án megtalálták.

Az eljárás alatt a terhelt tagadta, hogy köze lenne a sértett halálához, következetesen balesetre hivatkozott, amely állítást a kirendelt szakértők sem tudták megcáfolni a feltárt sérülések ismeretében.

A holtest elrejtését követően 2020. október 1-jén a férfi valótlan bejelentést tett a rendőrségre, így megpróbálta azt a látszatot kelteni, hogy a sértett még életben van és meglopta őt. 

A törvényszék a vádlottat, mint visszaesőt testi sértés bűntette és hatóság félrevezetése vétsége miatt halmazati büntetésül 4 év börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. 

Az ítélet nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !