Danilov: a harmadik világháború 2008-ban kezdődött

A harmadik világháború 2008-ban kezdődött, amikor Oroszország megtámadta Grúziát, és az izraeli konfliktus nem az utolsó, amely a közeljövőben megrázza a világot – jelentette ki Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkárára egy televíziós műsorban.

A Kárpát.in.ua szerint Danilov az ukrán televízió non-stop háborús adásában elmondta: „A harmadik világháború 2008-ban kezdődött, amikor az Orosz Föderáció megtámadta Grúziát, és elvette területének egy részét. Azután ott a 2014 februári helyzet. Csak hát ez (a harmadik világháború) lehűtött állapotban volt. Ez most aktív, forró fázisába lépett.”

Az RNBO titkára szerint az izraeli konfliktust Oroszország Ukrajna elleni támadóháborújának következménye. „Biztos vagyok benne, hogy nem ez az utolsó háború, amelynek önök és én a közeljövőben szemtanúi leszünk. A világ nagy mozgásba lendült. Mára elmondhatjuk, hogy a harmadik világháborúra való várakozásból való átmeneti időszak majdnem véget ért. A világ vezetői értik ezt a folyamatot, ezért most az a legfontosabb, hogy „véget vessünk a háborúnak, hogy ne terjedjen tovább” – hangsúlyozta Olekszij Danilov.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !