Az ügyészség legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését indítványozta egy 18 éves lánnyal szemben, aki társaival számos bolti lopást követett el Balassagyarmaton

A járási ügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését indítványozta egy 18 éves lánnyal szemben, aki társaival számos bolti lopást követett el Balassagyarmaton, miközben a bűnügyi felügyelet szabályait is többször megszegte.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság azért folytat nyomozást a lány és társai ellen, mert 2023 január és május között több helyi élelmiszerboltból is loptak, összesen 262 128 forint értékben. Az üzletekből hét alkalommal élelmiszereket, alkoholos termékeket és vegyi árut pakoltak a bevásárlókocsikba és fizetés nélkül próbálták távozni. Cselekményeiket rendszerint észlelték az áruházak alkalmazottai, és feltartóztatták őket.

A gyanúsított ellen folytatólagosan, szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt folyik büntetőeljárás, melyben 2023. május 25. napján a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája bűnügyi felügyeletet rendelt el vele szemben. A lány azonban a házi őrizet magatartási szabályait folyamatosan megszegte, legalább nyolc alkalommal hagyta el engedély nélkül a számára kijelölt tartózkodási helyet.

Fiatalkorúak letartóztatásnak csak akkor van helye, ha azt a bűncselekmény tárgyi súlya indokolja. Jelen ügyben a sorozatos elkövetés és az enyhébb kényszerintézkedés szabályainak többszöri és súlyos figyelmen kívül hagyása miatt a Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, melyet a járásbíróság nyomozási bírája elrendelt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !