Anya és fia különös kegyetlenséggel vettek elégtételt egy idős asszonyon

Dolgaik eltulajdonításával vádoltak meg egy idős nőt a terheltek. Behatoltak a sértett otthonába és különös kegyetlenséggel vettek elégtételt az idős asszonyon. A bíróság elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. Az ügyben a Ceglédi Rendőrfőkapitányság felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette miatt nyomoz.

A két gyanúsított anya-fiú kapcsolatban állnak egymással.

Miután otthonukból élelmiszerek, ruhák és használati tárgyak tűntek el, a két vádlott elhatározta, hogy az általuk az elkövetőnek vélt, többféle betegségben szenvedő, idős sértetten elégtételt vesznek és visszaveszik tőle a dolgaikat. A fiatalabb gyanúsított az ablakon át behatolt a sértett otthonába, ahol egy boxergyűrűt használva bántalmazni kezdte a nőt. Ezt követően beengedte a házba az idősebb terheltet, akivel közösen folytatta az asszony bántalmazását és megszégyenítését. Közben az idősebb gyanúsított az eltűnt dolgai átadására szólította fel a sértettet, azonban az idős asszony tagadta a vádakat. Miután abbahagyták cselekményüket, a terheltek megfenyegették az idős nőt, hogy ha feljelentést tesz a történtek miatt, megölik őt. Végül a gyanúsítottak bezárták otthonába a sértettet, hogy ne tudjon segítséget hívni. Később az asszony az ablakon kimászva jutott ki a lakásból.

Bántalmazása következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

Figyelemmel a gyanúsítottak terhére rótt cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a várható büntetés mértékére, fennáll velük szemben a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá mivel cselekményüket előre kitervelten követték el, feltehető, hogy a sértettet ismét bántalmazni akarják és ezzel újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követnek el. Mindemellett a bizonyítást is veszélyeztethetik, ezért az ügyészi indítvány szerint a letartóztatásuk indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottakat és az ügyészi indítvánnyal részben egyetértve elrendelte a letartóztatásukat az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. október 28-ig. A bíróság a bűnismétlés veszélyét nem látta megalapozottnak.

A döntést az ügyész és az idősebb terhelt tudomásul vette, a fiatalabb gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be ellene. Mivel az idősebb terhelt védője nem volt jelen, jogorvoslatra neki 3 munkanap áll a rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !