A kábítószer-kereskedő pár a dílerükkel együtt áll bíróság elé Bács-Kiskun vármegyében

A Kecskeméti Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy párral szemben, akik több mint egy éven át kereskedtek „kristály” fantázianevű tudatmódosító szerrel. A pár mellett a részükre kábítószert biztosító férfi is a vádlottak padjára kerül.

A vádirat szerint a lajosmizsei férfi és párja 2021 júliusa és 2022 októbere között előbb Lajosmizsén, majd Táborfalván éltek élettársi kapcsolatban. Ebben az időszakban „kristály” fantázianevű tudatmódosító szer értékesítéséből biztosították megélhetésüket.

A pár a kábító hatású anyagból egyszerre nagyobb mennyiséget – alkalmanként 5-10 grammot – szerzett be, majd azt kisebb adagokra porciózták és alufólia pakkokban értékesítették lajosmizsei és táborfalvai vevőik részére, darabját 1.000 forintért. A több mint egy éven át tartó kereskedés során a pár legalább 600 pakkot értékesített és igen kiterjedt – egy tucat főt is meghaladó – vevői körre tettek szert.

A vádlottak részére a kristályt 2022. év elejétől egy tiszajenői férfi szállította, akitől legalább hatszor vásároltak. A férfinak a kristály értékesítése mellett azért is felelnie kell, mert a lakóhelyén tartott kutatás során nála ecstasy tablettákat találtak.

Az ügyészség a párt kábítószer-kereskedelem bűntettével és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, míg a tiszajenői férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével és kábítószer-kereskedelem vétségével vádolja és velük szemben szabadságvesztésbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !