Ukrán-magyar kettős állampolgár fosztogatott egy kecskeméti motelszobában, alvó áldozata mellől vitte el az értékeket

Apa és fia szálltak meg 2023. szeptember 21-én este egy kecskeméti motelben. Elmondásuk szerint valamikor 22 óra után lekapcsolták a villanyt és álomba szenderedtek, így nem vették észre hívatlan látogatójukat. Valaki kihasználta azt, hogy a vendégek nem zárták be az ajtót; az ismeretlen a szobából elemelt közel 150 000 forintot, egy elektromos cigarettát és egy mobiltelefont - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

A történteket a 22 éves nyíregyházi lakos már csak reggel vette észre, ám ekkor azonnal értesítette a rendőrséget. A nyomozók elemezték a biztonsági kamerák felvételeit, és sikerült is beazonosítani azt a 41 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható. Ő egyébként korábban szintén a motel lakója volt.

A feltételezett tettest a kecskeméti rendőrök pénteken kora délután – némi szerencsével és segítséggel – elfogták és előállították. A kifosztót a motel egyik alkalmazottja látta meg az utcán, és telefonált a rendőrségre. Elmondta, hogy egy, a felvételen látott férfihez kísértetiesen hasonlító ember sétál éppen az utcán. A bejelentésre a rendőrök azonnal a megjelölt helyre siettek, és pár perc múlva már csattant is a bilincs az elkövető kezén.

A rendőrök az magyar-ukrán kettős állampolgárt kifosztás bűntettével gyanúsítják, és őrizetbe vételét követően kezdeményezték letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !