Stadionból a javítóintézetbe – Letartóztatásba került a salgótarjáni Szojka Ferenc stadionba betörő 18 éves fiatal

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 18 éves férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint a társaival a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionba és egy telephelyre is betörtek, ahonnan összesen közel 2 millió forint értékben tulajdonítottak el különböző ingóságokat, egyúttal 2 és fél millió forintot meghaladó kárt is okoztak.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú gyanúsított és társai, egymás cselekményéről tudva 2023. március 17-e és 2023. március 21-e között a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadion főépületébe betörtek, majd a gyanúsítottak a több szintes főépületben található helységekben, folyosókon a falakból kiszag-gatták az elektromos vezetékeket, amelyekből eltulajdonításra is került több méter, továbbá eltulajdo-nítottak 27 darab csaptelepet, egy Wifi routert, valamint több tárgyat megrongáltak. A főépület külső részéről, jogtalanul eltulajdonítottak továbbá több mozgásérzékelő lámpát, a főépület bejárata melletti nagyméretű fém sárkaparó rácsot, illetve az öntvény csatornafedelet és több méter lefolyócsatornát.

A gyanúsítottak a létesítmény melléképületbe is betörtek, majd onnan jogtalanul eltulajdonítottak egy pálya-öntözési kelléket, egy locsolótömlő-tartóállványt szórófejjel, és körülbelül 500 méter tömlőt, továbbá a raktárhelységből több kézi szerszámot.

A melléképület külső részéről leszaggattak több méter lefolyócsatornát, valamint a külső részen húzó-dó elektromos vezetékeket, amelyeket jogtalanul eltulajdonítottak, végül a főépület melletti hőszolgál-tató helyiség bejárati ajtajának a zárszerkezetét is megrongálták, majd az ott lévő helyiségben szintén kábeleket szaggattak ki a falból, és jogtalanul eltulajdonították azokat.

A lopással okozott kár nagyságrendileg 1.300.000 forint volt.

2023. július 24-én és 2023. július 25-én 9 óra 25 perc közötti időben a fiatalkorú gyanúsított és társa egy salgótarjáni lakos tulajdonában lévő telephelyre is betört, majd a műhelyből közösen eltulajdoní-tottak barkácsgépet és szerszámot is, összesen 639.000 forint értékben.

A bíróság az ugyanilyen jellegű bűncselekmények elkövetése miatt már büntetőeljárás hatálya alatt álló O. G. gyanúsított letartóztatását a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintet-tel elrendelte.

A nyomozási bíró döntését a Balassagyarmati Törvényszék mint másofokú bíróság helyben hagyta, így az végleges.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !