Néhány hónappal azután, hogy szabadult a börtönből, lopássorozatot követett el a többszörös visszaeső férfi

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfival szemben, aki a vád szerint néhány hónappal azután, hogy szabadult a börtönből, lopássorozatot követett e. Az ügyészség a többszörös visszaeső elkövetővel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádirat szerint a férfi többszörösen büntetett személyként 2022 januárjában szabadult, majd 2022. április-májusban ismét lopni kezdett és több mint egy tucat sértettet károsított meg a főváros III., IV., VIII. és IX. kerületében.

Az elkövető többnyire gépkocsik ablakát törte be vagy, ha nyitva maradtak, ezt használta ki, a járművekből ruhát, élelmiszert, mobiltelefont zsákmányolt, azonban televíziót és gördeszkát is szerzett meg ily módon. A tolvaj 2 gépkocsival el is hajtott. Emellett a férfi egy óra szaküzletet is kifosztott, 53 alkatrésznek való, valamint teljes karórát lopott el.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfit, mint többszörös visszaesőt, összesen 13 üzletszerűen és más körülmények alapján is minősülő lopás bűntettével és vétségével – 1 esetben kísérlettel – vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, illetve közel 2 millió forint erejű jogellenes gazdagodása erejéig vagyonelkobzás alkalmazását indítványozza.

A bíróság 2023 novemberére tervezi az előkészítő ülés tartását, a kerületi ügyészség indítványa alapján a vádlott letartóztatását a vádemelés után is fenntartotta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !