Késsel fenyegetve rabolta ki a dohányboltot a többszörösen büntetett előéletű kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki az arcát eltakarva, késsel a kezében ment be egy kecskeméti dohányboltba, ahol az eladótól a napi bevételt követelte. A férfi 75 000 forintot zsákmányolt.

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű kecskeméti férfi este jelent meg a dohányboltnál. Mielőtt az üzletbe belépett, a fejére az arcát eltakaró, a szeménél kivágott sapkát húzott, valamint a kezébe vette a 20-22 cm pengehosszúságú kését. Az üzletbe belépve az eladótól rögtön az aznapi bevételt követelte. A fenyegetés hatására az eladó a pénztárgépből 75 000 forintot adott át az elkövetőnek, aki ezt követően sietve távozott a helyszínről. Zsákmányának nem örülhetett sokáig, ugyanis a kecskeméti rendőrök két nappal a rablás után elfogták és őrizetbe vették.

A vádlottnak a rablás mellett több lopásért is felelnie kell, ugyanis alig 2 hónap leforgása alatt 3 kecskeméti üzletből is lopott, összesen 6 alkalommal. A vádlott a kiválasztott termékeket a legtöbb esetben a ruházatába rejtette és egyszerűen fizetés nélkül kisétált az üzletből. A férfi leginkább szépségápolási terméket tulajdonított el, dobozszámra lopta a samponokat, balzsamokat, tusfürdőket, arcszeszeket.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével, valamint 3 rendbeli lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !