Gyurcsány Ferenc szerint Magyarországnak ma egyetlen reménye van, és azt úgy hívják: Demokratikus Koalíció

Húsz évre tervezne, és szerinte a DK az ország egyetlen reménye - mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció alapítója, korábbi miniszterelnök a hvg360-nak adott interjújában. 

Szerinte sok munka kellene ahhoz, hogy eltakarítsák a felgyülemlett gondokat, és azért képes a Fidesz kézben tartani az országot „,mert elvették a köztájékozódás, a politikai megszerveződés, alternatívaállítás lehetőségeinek jó részét. És azt is tudjuk, hogy a szegénysoron élő ember nem pártot, hanem az államot, a keveset, de biztosat választja.”

Gyurcsány úgy véli, a DK képes lenne két hét alatt hazahozni „azt a 22 milliárd eurót, amire Orbán nem képes, mert az, hogy markában tartsa az igazságszolgáltatást, neki fontosabb, mint az országa”, és azt is gondolja, hogy „a közepesen fejlett ország csapdájából úgy nem lehet kitörni, hogy akkumulátorgyárak otthonai leszünk”.

Arra, hogy akkor ezek szerint annyi az ígérete, hogy nem azt csinálnák majd, mint Orbánék, azt mondta: „Ugyan! Ha létezik párt Magyarországon, amelynek megoldásai vannak, akkor az mi vagyunk. Az emberek államát teremtjük meg a hatalmasok állama helyett. (…) Azt mondjuk, hogy fizessenek a milliárdosok, hogy nincs rendjén, ha a legszegényebb 20 százalék harmadannyi állami támogatásban részesül, mint a leggazdagabb 20 százalék.”

Gyurcsány Ferenc szerint Magyarországnak ma egyetlen reménye van, és azt úgy hívják: Demokratikus Koalíció.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Gyurcsány Ferenc hvg360-nak adott nagyinterjújából az derül ki: "az őszödi szemkilövető továbbra is itt van köztünk. Most is ő a főnök, a külföldről pénzelt baloldal vezére, ő jelöli ki merre van az előre".

Hollik István az MTI szerint ezt csütörtökön a Facebook-oldalán írta, hozzátéve: Gyurcsány Ferenc hosszú távra tervez, "esze ágában sincs" feladni és visszavonulni, még annak ellenére sem, hogy a magyarok 13 éve sorozatosan megerősítik választásról választásra, hogy nem kérnek belőle és a "dollárbalos sleppjéből", miután tönkretették az országot 2010 előtt.

Hollik István úgy folytatta, hogy Gyurcsánynak gátlásai továbbra sincsenek: kijelentette, hogy amíg nem ő kerül hatalomba, addig minden eszközzel akadályozni fogja a Magyarországnak és a magyar családoknak és tanároknak jogosan járó uniós források kifizetését.

"A baloldalon egy főnök van. Gyurcsány a neve. A magyarok őt már jól ismerik. Továbbra sem kérünk belőle" - fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !