Ittasan, italért autózva gázolt halálra egy 19 éves férfit egy gyorshajtó Ikladon

A rendőrség közleménye szerint egy 19 éves kerékpáros haladt Ikladon, a Szabadság úton, amikor egy személygépkocsi elütötte. A budapesti illetőségű férfi életét a mentők már nem tudták megmenteni, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A balesetet okozó gépkocsi vezetője megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A helyszínen intézkedő rendőrök észrevettek egy arra haladó gépkocsit, színe megegyezett az úttesten maradt törmelékével. Kiderült, a balesetet okozó sofőr tért vissza, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda 0,81 mg/l értéket mutatott, ezért mintavételre előállították.

Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy az 57 éves, galgamácsai férfitől vett vérminták etilalkohol koncentrációja 2,35 g/l, valamint a vizeletminta etilalkohol koncentrációja 3,15 g/l volt. Az orvos szakértői vélemény szerint a gyanúsított vérében a baleset időpontjában 2,6016 g/l volt az etilalkohol koncentrációja, amely súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot jelent. Az alkoholon túl a toxikológus szakértő nyugtató jelenlétét is kimutatta, az ittasság mellett a sofőr bódult állapotban is volt.

A műszaki szakértő a jármű átvizsgálásakor nem talált hibát. A baleset éjszaka, korlátozott látási viszonyok között, 50 km/h megengedett sebességű útszakaszon következett be, a gyanúsított mintegy 87 km/h sebességgel hajtott.

A jármű sofőrje a kihallgatása során elmondta, hogy nagyon sajnálja, hogy segítség nélkül tovább ment a baleset után, és otthagyta a kerékpárost. Nem tudta, hogy mi baja van, mivel nem állt meg. A baleset körülményeire nem emlékezett tisztán, csak arra, hogy elindult Aszódra alkoholt venni.

A férfi ellen a halált okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Pest vármegyei rendőrök vádemelési javaslattal befejezték, az ügy iratait átadták az ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !