Elutasították Lagzi Lajcsi otthonápolási kérelmét

Jogerősen is elutasították Galambos Lajos otthonápolási kérelmét, így börtönben kell maradnia, miközben az egészségi állapota folyamatosan romlik - írta a Blikk.

Galambos Lajost tavaly decemberben ítélték el jogerősen, három év hat hónap börtönbüntetést kapott áramlopásért. Büntetését a Közép-dunántúli Országos Büntetés- Végrehajtási intézetbe, vagyis Baracskán tölti. 

Február 15-én kellett volna bevonulnia, azonban hiába várták Kecskeméten, nem jelent meg a börtönnél. Betegségére hivatkozva börtönbe vonulásának időpontját egy évvel akarták elhalasztani, de a kérést elutasította a bíróság - írta az RTL. Most másodfokon is elutasították az otthonápolási kérelmét.

"A döntés lényege az volt, hogy mivel a büntetés-végrehajtás orvosa nem tartotta megalapozottnak azt a felvetést, hogy ügyfelem részben vagy egészben önellátásra képtelen lenne a börtönben a mindennapi életvitele során, a bíróság arra az álláspontra helyezkedett, hogy elfogadja a bv orvosának ajánlását" – mondta a Blikknek Lajcsi ügyvédje, dr. Csontos Zsolt. 

"Ebben a körben még szakértői bizonyítást sem rendeltek el. Sajnos, a döntés óta Lajcsi egészségi állapota tovább romlott – tette hozzá.

Az ügyvéd szerint ha a következőkben drasztikus egészségromlás állna be Lajcsi állapotában, újra lehetne vizsgálni az ügyét.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !