Ellopta munkáltatója árokásó kanalait egy törteli férfi, majd értékesítette azokat

Egy 32 éves törteli lakost gyanúsítanak a törökszentmiklósi nyomozók azzal a bűncselekménnyel, ami 2023. szeptember 1. és szeptember 4. között történt a város külterületén. 

Az M4-es gyorsforgalmi útnál található építési területen több munkagép végez földmunkálatokat. A megalapozott gyanú szerint a férfi megrongálta egy nagy értékű munkagép zárszerkezetét, szétütötte az emelőkanál rögzítő csapját és ellopta a rézsükanalat. Ugyancsak magával vitte a munkagép mellett tárolt mélyásókanalat is. Ismeretlen tettes egy Lajosmizse külterületén kialakított, ideiglenes depóhelyről ugyancsak két árokásó kanalat lopott el 2023. augusztus 27-én 13 óra körül. A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság egyesítette a két bűnügyet.

Igen hamar nyilvánvalóvá vált, hogy mindkét bűncselekményt hozzáértő követhette el. A nyomozók kiterjedt adatgyűjtő és elemző munkát folytattak, így megállapították a feltételezett elkövető kilétét, aki nem más, mint a megkárosított cég egyik dolgozója, aki a törökszentmiklósi és a lajosmizsei helyszínen is dolgozott a munkagépekkel.

A férfit elfogták és előállították a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra, ahol kétrendbeli lopás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók kutatást tartottak egy abonyi férfinál, akinél megtalálták az összes nagyértékű kanalat, így a közel 5 millió forintos kár megtérülésével zárták a lefoglalás napját a törökszentmiklósi rendőrök. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !