Életveszélyes késelés Óbudán

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt három férfival szemben. Egyikük hazafelé sétált a barátnőjével, amikor a III. kerületben, az utcán összeszólalkozott a másik két vádlottal, mely verekedéssé és késeléssé fajult.

A vádirat szerint az egyik vádlott - a későbbi késelő - egy vendégségből tartott hazafelé a barátnőjével, ittas állapotban. A pár egy III. kerületi megállóban szállt le a buszról, majd egy parkolóhoz értek, ahol a másik két vádlott és azok barátnői beszélgettek. Amikor sétáló vádlott a barátnőjével elhaladt a másik társaság mellett, közte és a másik társaság egyik férfi tagja között hangos szóváltás alakult ki, amelynek során kiabáltak egymással.

A szóváltás után a vádlott és barátnője folytatta az útját, és elhagyták a másik társaságot, amikor a vádlott hirtelen visszafordult, előrántott egy kést a zsebéből. A férfi először a kést a földre ejtette, majd amikor azt felvette, a barátnője megpróbálta őt lefogni és visszatartani, amelynek során a vádlott - a dulakodás közben - megvágta a nő combját.

Eközben elindult feléjük a négyfős társaságból a másik két vádlott, akik közül az egyik többször odaszólt, illetve provokálta a késes férfit, aki ekkor egy hirtelen mozdulattal kirántotta magát a barátnője fogásából, és a másik férfi felé szaladt, aki bokszoló állásban várta a támadást. A késes vádlott megállt a másik előtt, majd a kezében tartott késsel, kaszáló mozdulatokat tett felé.

A késelő ezután ismét kiszabadította magát az őt továbbra is visszatartani próbáló barátnője fogásából, majd a két férfi egymásnak esett, dulakodtak, amelynek során a késsel támadó vádlott mellkason szúrta a másik férfi. A megszúrt vádlott ekkor olyan erővel ütötte arcon a késelőt, hogy az ennek hatására tompítás nélkül, arccal előre, a betonra esett. Ekkor a társaság másik férfi tagja is odaszaladt a földön, mozdulatlanul fekvő férfihoz, és társával együtt többször megrúgták őt.

A megszúrt vádlott szúrt sérülése életveszélyes volt, a késelő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a késelőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, a másik két vádlottat pedig súlyos testi sértés bűntettével, valamint csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, és velük szemben fegyház-, illetve börtönbüntetés kiszabását indítványozza

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !