Brutális testkamerás felvételen, ahogy agyonlövi a rendőr a megállított autóst

Gyilkossággal vádoltak meg egy philadelphiai rendőrtisztet, miután többször rálőtt egy az autójában ülő sofőrre – írta a BBC.

A 27 éves Eddie Irizarryt az ügyészek szerint akkor ölték meg, amikor a járműve vezetőülésén ült, a kezében egy késsel. Az augusztus 14-i lövöldözés után a rendőrség eredetileg azt nyilatkozta, hogy Irizarry kiszállt a kocsiból, és úgy támadt a rendőrökre, miközben kés volt nála, ám a közleményüket nem sokkal később megváltoztatták - tudatta az RTL

Az incidensről készült testkamerás felvételen látható, hogy Irizarryt megállítják szabálysértés miatt – balra kanyarodott ott, ahol nem lett volna szabad. Öt másodperccel később a szintén 27 éves Mark Dial több lövést adott le az autójában ülő férfira, látszólag minden előzmény nélkül. A rendőr és a társa később kihúzta a nem reagáló Irizarryt az autóból. A rendőrautóval kórházba vitték, az életét azonban már nem lehetett megmenteni.

Dial feladta magát a rendőrségen.

A rendőrség közölte, azon vannak, hogy kiderítsék, hogyan keletkezett az incidensről szóló hamis beszámoló. 

Dial ügyvédje azt nyilatkozta, hogy „ügyfele azért nyitott tüzet, mert azt hitte, fegyvert látott Irizarrynál. „Tüzet nyitott, attól tartva, hogy ő lesz a következő rendőr, akit megölnek Philadelphia utcáin” – fogalmazott, és hozzátette, hogy Dial támadni fogja a gyilkossági vádat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !