A rendőrök csak elektromos sokkoló használatával tudták megfékezni, majd megbilincselni a szír embercsempészt

Feltételezett embercsempész furgonját próbálták megállítani az M3-as autópálya Budapestre vezető szakaszán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján a Nógrád és a Heves vármegyei rendőrök. 

A rendőrség közleménye szerint a kisbusz sofőrje a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva tovább hajtott, az összehangolt akció eredményeként a fővárosi rendőrök tudták végül megállásra kényszeríteni a Károly körúton. A jármű vezetője még ekkor sem volt hajlandó kiszállni, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság járőreinek csak többszöri felszólítást követően, elektromos sokkoló használata után sikerült megbilincselni az intézkedésnek ellenálló sofőrt.

Az ülések és szellőzés nélküli furgon rakterébe 14 férfi volt bezsúfolva, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályán a 25 éves szír állampolgárt sanyargatással elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsokat előállították.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !