Őrizetbe vették egy család két tagját a Fejér vármegyei rendőrök, emberkereskedelem és kényszermunka miatt felelhetnek

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 43 éves férfival és egy 66 éves nővel szemben.

Az adatok alapján a férfi a későbbi sértettel közel 15 éve ismerkedett meg. Mivel tudta, hogy nehéz körülmények között él, nincs hol laknia, munkát ajánlott részére, cserébe szállást és ellátást ígért.

A sárbogárdi háznál a háziállatokat kellett ellátnia, munkaadói a férfit egy istállóba költöztették, melyben vezetékes víz és fűtés sem volt. Télen csak az állatok testhője adott meleget neki, tisztálkodási lehetőséget egy kerti kút biztosította.

Az elkövetők rejtegették, bántalmazták és megfélemlítették a férfit, a telket nem hagyhatta el, így több mint egy évtizedig nem mert elszökni.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együttműködve 2023. augusztus 21-én akció keretében fogták el az elkövetőket, akiket őrizetbe vételük után gyanúsítottként hallgattak ki. Az említett helyszínen kutatást tartottak és szemlét folytattak le. A nyomozók kezdeményezték a 43 éves férfi és az anyja letartóztatását. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !