Lukasenka: Prigozsin gépének lezuhanása túlságosan durva amatőr munka volt

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök kijelentette: „nem tudja elképzelni”, hogy szövetségese, Vlagyimir Putyin orosz elnök adott volna parancsot a Wagner magán zsoldoshadsereg főnöke, Jevgenyij Prigozsin megölésére. Lukasenka azt is közölte, hogy legalább tízezer Wagner-zsoldost az országában tartana.

„Ismerem Putyint. Megfontolt, nagyon nyugodt és óvatos ember. (…) Nem tudom sehogyan sem elképzelni, hogy ő tette volna” – idézte Lukasenkát a BelTA fehérorosz állami hírügynökség.

Aljakszandr Lukasenka szerint Prigozsin gépének lezuhanása „túlságosan durva amatőr munka” volt.

A fehérorosz elnök közölte, hogy a Wagner kemény magja továbbra is a fehéroroszországi támaszponton tartózkodik. „Wagner élt, él és Fehéroroszországban fog élni, még ha ez nem is tetszik egyeseknek” – jelentette ki Aljakszandr Lukasenka, aki nem tért ki arra, milyen feladatot látnak el és mennyi ideig maradnak Fehéroroszországban a zsoldosok.

Lukasenka azt is mondta: figyelmeztette Jevgenyij Prigozsint és Dmitrij Utkint, a zsoldoscsoport parancsnokát, hogy figyeljenek oda az életüket fenyegető esetleges veszélyekre.

A Kreml tagadja, hogy parancsot adott volna a zsoldosvezér meggyilkolására, és találgatásnak nevezte a vádakat. „Ez teljes hazugság” – jelentette ki pénteken Dmitrij Peszkov, az orosz elnöki hivatal szóvivője. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !