Féltékenység okozta a csoportos garázdaságot Nógrádban

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt három kelet-nógrádi férfi ellen, akik verekedéssel akarták rendezni a nézeteltérésüket.

A Salgótarjáni Járásbírósághoz benyújtott vádirat szerint egy bátonyterenyei férfinak konfliktusa volt egy vizslási személlyel, mert az állítása szerint szerelmi kapcsolatot akart kezdeni a feleségével. Emiatt apósával elmentek hozzá és trágár kifejezésekkel, kiabálva kihívták az utcára, úgy, hogy az idősebb férfinél egy 110 centiméter hosszú, 4 centiméter átmérőjű bot, vejénél pedig egy 95 centiméteres fémfejsze volt.

A ház tulajdonosa kiment a férfiakhoz, és azonnal támadólag közelített az idősebb férfi felé, aki a kezében lévő bottal ütlegelni kezdte őt, amire ő visszatámadt és ököllel ütötte a felfegyverkezett férfit. A fejszés vő nem vett ugyan részt tevőlegesen a verekedésben, apósát a felfegyverkezett jelenlétével és a házigazda szidalmazásával támogatta.

Figyelemmel arra, hogy az após a házigazdának a bottal nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozott, őt a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette mellett súlyos testi sértés bűntettével is megvádolta az ügyészség, míg vejének és a vő haragosának csoportos garázdaság miatt kell felelniük. 

A Büntető Törvénykönyv szerint ugyanis akkor „csoportos” a bűncselekmény, ha az elkövetésben legalább három személy veszt részt, mégpedig akkor is, ha nem egymást támogatva, hanem egymással szemben.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen beismerik a bűncselekmény elkövetését, a bíróság a felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt újabb bűncselekményt elkövető apóssal szemben 1 év 10 hónap végrehajtandó szabadságvesztést, a büntetett előéletű házigazdával szemben 10 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést, míg a büntetlen előéletű vővel szemben pedig 200 óra közérdekű munka büntetést szabjon ki. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !