Kocsis-Cake Olivio: így tette kiszámíthatatlanná mindannyiunk életét az Orbán-kormány megszorító politikája

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a napelemet telepítőket is elérte a kormányzati megszorítás, milliókkal károsítják meg a családokat, ha megszüntetik az éves elszámolást.

Kocsis-Cake Olivio, az ellenzéki párt környezetvédelmi árnyékkormánybiztosa csütörtöki online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormány családok ezreit verte át, mára kiderült, hogy a családi napelem-beruházások elsöprő többsége soha nem fog megtérülni.

Az árnyékkormány szerint a napelemeket telepítő családok is a kormányzati megszorítások áldozatául estek. Éveken át azt mondták nekik, hogy megéri milliókat áldozni egy saját napelemre, most pedig kirántották alóluk a szőnyeget, mert a kormánynak kell a pénz - jelentette ki a politikus.

"Így tette kiszámíthatatlanná mindannyiunk életét az Orbán-kormány megszorító politikája, nem tudhatjuk, hogy holnap kinek a zsebét fogják ismét célba venni" - jegyezte meg.

Kocsis-Cake Olivio közölte, hogy a Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül kormányváltás után. Nem az árakat kell emelni, hanem a béreket és a nyugdíjakat, megszorítások helyett pedig segíteni kell a magyar családoknak és a vállalkozásoknak a talpra állásban - hangsúlyozta.

"Amíg Orbán Viktor marad, addig maradni fog az orbáni infláció, maradni fognak az áremelések, a megszorítások és az adóemelések is" - hangoztatta a DK árnyékkormánybiztosa. (MTI / Fotó: MTI/Mónus Márton)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !