Jobbik: Szijjártó Péternek ahelyett, hogy a "Győzike-showban venne részt pacsizva", már nagyon régen be kellett volna hívnia az orosz nagykövetet

A Jobbik-Konzervatívok szerint a külügyminiszternek be kellene hívnia az orosz nagykövetet amiatt, hogy egy orosz történelem tankönyvben "fasiszta lázadásként ábrázolják az 1956-os forradalmat".

Brenner Koloman, a párt országgyűlési frakciójának helyettes vezetője csütörtökön Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztérium épülete előtt megtartott, online közvetített sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "Szijjártó Péter külügyminiszter úrnak, ahelyett, hogy a Győzike-showban venne részt pacsizva", már nagyon régen be kellett volna hívnia az orosz nagykövetet és tiltakozó jegyzéket kellett volna átadnia neki.

"Tessék most kiállni és elítélni, hogy meggyalázták '56 emlékét" - szólított fel az ellenzéki politikus.

A képviselő, aki egyben az Országgyűlés Külügyi bizottságának alelnöke, hangsúlyozta, a Jobbik mint Magyarország egyetlen euroatlanti elkötelezettségű jobboldali pártja továbbra is azt vallja: "ruszkik haza!"

Közölte: a Fidesz külpolitikája az elmúlt 13 év alatt eljutott oda, hogy Orbán Viktor miniszterelnök rezzenéstelen arccal hallgatta végig tavaly februárban Vlagyimir Putyint, amint az orosz elnök ismertette a Brezsnyev-doktrínát, vagyis azt, hogy Oroszország újra szovjet-orosz érdekszférának tekinti Közép-Európát.

"Mindez azt jelenti, hogy befejeződött a Szovjetunió és a sztálinista múlt tisztára mosása" - fűzte hozzá.

Brenner Koloman azt mondta: a Fidesz oroszbarát külpolitikája ellentmond a magyar nemzeti érdeknek; a Jobbik-Konzervatívok azt várja, hogy megszólaljanak végre "ezzel a gyalázattal " kapcsolatban a vezető fideszes politikusok.

"Ne hagyjuk, hogy Orbán Viktor és a Fidesz kivezesse Magyarországot az Európai Unióból és a NATO-ból, mert tudjuk, hogy az EU és a NATO a biztonságunk!" - fogalmazott az ellenzéki politikus. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !