Karácsony Gergely: a főváros támogatása nélkül nem lett volna atlétikai vb Budapesten

A főváros támogatása nélkül nem lett volna atlétikai világbajnokság Budapesten - írta Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely emlékeztetett, 2019 végén a fővárosi vezetés fontos fejlesztésekért cserébe járult hozzá a világbajnokság megrendezéséhez. "Nem akarom senkinek az érdemeit elvitatni, sem mondjuk a stadionépítés elszálló költségeinek a felelősségén osztozni, de ettől még tény: a főváros támogatása nélkül nem lett volna atlétikai vb Budapesten" - fogalmazott.

A főpolgármester helyes döntésnek nevezte, hogy a Fővárosi Közgyűlés egyhangú szavazással támogatta az atlétikai verseny megrendezéséhez szükséges megállapodást, és szerinte igazuk volt akkor is, amikor a legkeményebb eszközökkel szorították rá a kormányt, hogy betartsa ezt a megállapodást. "Amikor kínai Fudan egyetemet akartak építeni a megállapodásban szereplő Diákváros helyén. Amikor kérdéssé vált a ferencvárosi szabadidőpart vb utáni megépítése. Amikor elmaradni látszottak az egészségügyi fejlesztések" - írta.

Karácsony Gergely kiemelte: most, a világbajnokság után az következik, hogy folytatódik a budapestiek egészségügyi ellátásának fejlesztése, és az atlétikai stadion az élsport után a tömegsport, a ferencvárosiak és a budapestiek szabadidős tevékenységeinek szolgálatába áll. "Ebben állapodtunk meg, ehhez tartjuk magunkat" - szögezte le.

A főpolgármester azt írta: a vasárnap véget ért budapesti atlétikai világbajnokság "igazán jól sikerült, köszönet és gratuláció a szervezőknek, a rengeteg önkéntesnek, és mindenkinek, aki hozzájárult a sikerhez, köztük a budapesti polgároknak!"

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !