Hatéves kisfia mentette meg egy miskolci apuka életét

Pár nappal ezelőtt, hétvégén apukájával töltötte az időt a kisfiú Miskolcon, az apuka a kertben dolgozott - írta a boon.hu. A nagy melegben egy vizes törülköző volt hivatott biztosítani a frissítést. A kimelegedett férfi megtörölte az arcát, ám nem vette észre, hogy egy lódarázs a törülközőben hűsölt. Az arcán csípte meg a férfit, aki forróságot érzett, majd elájult és a fejét is beütötte.

A kisfiú megrémült, de nem vesztette el lélekjelenlétét és beszaladt a telefonért majd felhívta anyukáját. Az nő értesítette a mentőket és így konferencia beszélgetésben igyekeztek erőt adni a gyereknek és szakszerű tanácsokkal ellátni. Például a mentők útmutatása alapján egy kéznél levő jégkrémet tett az apuka mellkasára, ezzel ellenőrizve a légzés intenzitását, a bejutást elősegítendő megkötötte a kutyát és az utca végén várta a segítséget, amely időben meg is érkezett és két életmentő injekció és kezelés során visszatért az élet a szülőbe.

A mentők elismeréssel nyilatkoztak a kisfiú tevékenységéről, az elsődleges megállapítás szerint körülbelül 15 percen múlott édesapjának az élete. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !