Gyorshajtó gázolt halálra egy zebrán átkelő gyalogost Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető sebességtúllépése miatt a kijelölt gyalogátkelőhely előtt nem tudott megállni és így elütötte a zebrán gyalogosan átkelő sértettet, aki a helyszínen életét vesztette.

A vádirat szerint a férfi éjjel, egy olyan kecskeméti utcában vezette gépjárművét, ahol üzemzavar miatt a közvilágítás nem működött, a látási viszonyok így korlátozottak voltak. Ennek ellenére a vádlott a megengedett 50 km/óra helyett mintegy 66-70 km/óra sebességgel vezette az autóját.

Az utcában lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érve a férfi észlelte, hogy a zebrán egy nő gyalogol át, azonban sebességtúllépése miatt az elsőbbségadási kötelezettségének nem tudott eleget tenni. A férfi vészfékezett és autóját balra kormányozta, ennek ellenére az ütközést elkerülni nem tudta és mintegy 50-55 km/óra sebességgel elütötte a gyalogost.

A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A baleset azért következett be, mert a férfi megszegte azon KRESZ előírást, amely szerint lakott területen legfeljebb 50 km/óra sebességgel szabad közlekedni és emiatt megszegte azon előírást is, amely szerint a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni.

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és ezért vele szemben szabadságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !