Egy nappal a szabadulása után egy mentőápolóra támadt a többszörösen büntetett előéletű férfi Tatabányán

Közfeladatot ellálátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügyben egy hónapra letartóztatta a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája azt a többszörösen büntetett előéletű férfit, aki egy mentőápolra támadt. 

A letartóztatás elrendelése a bűnismétlés veszélye miatt indokolt. A végzés nem végleges, mivel a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

A nyomozás adatai szerint a férfit 2023. augusztus 20-án az Országos Mentőszolgálat a tatabányai kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállította. A szállítást két rendőrjárőr biztosította. Az ittas férfi kifogásolta a szállítást, amely miatt a mentőápolót hangosan szidalmazta és fenyegette. A gyanúsított a kórházban a mentőápoló karját szándékosan megrúgta, melynek következtében az ápoló karja megzúzódott.

A bíróság a gyanúsítottat legutóbb kábítószer birtoklás vétsége miatt pénzbüntetésre ítélte, amelyet a férfi nem fizetett meg, ezért azt a bíróság fogházbüntetésre változtatta át. A büntetés-végrehajtási intézetből 2023. augusztus 19-én szabadult.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !