Danilov: Ukrajna nagy valószínűséggel katonai eszközökkel fogja felszabadítani a Krímet

Ukrajna nagy valószínűséggel katonai eszközökkel fogja felszabadítani a Krímet, hiszen az országnak csak a félsziget elfoglalása esetén lesznek bizonyos biztonsági garanciái – jelentette ki Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára a Krími Platform csúcstalálkozójának előestéjén mondott beszédében.

Danilov hangsúlyozta: a Krím Ukrajna része, amelyet fel kell szabadítani. „Sőt, fel fogjuk szabadítani. Valószínűleg ez katonai eszközökkel fog megtörténni, ha az agresszor ország addigra nem veszi észre, hogy el kell hagynia a területünket. Nincs más lehetőségünk” – mutatott rá.

Az RNBO titkára hozzátette: a Krímmel kapcsolatos minden egyéb lépés a helyzet megőrzését és a háborúnak az utódokra való áthárítását jelenti. Megjegyezte: Oroszország, miután a Krím félszigetet ellenőrzése alatt tartja, soha nem fogja megadni magát, nem fog megnyugodni és békésen élni. „Csak miután kiverjük a Krím területéről, és az Azovi-tengerbe szorítjuk, leszünk biztosak abban, hogy államunknak bizonyos ideig bizonyos biztonsági garanciái lesznek” – tette hozzá, kiemelve, hogy nem lehet más választás, mint a Krím felszabadítása, bár Ukrajnát erről sokan igyekeznek lebeszélni.

„És amint egy személy, egy NATO-hivatalnok megmutatta az arcát, azonnal választ kapott az egész világközösségtől. Ezért meg kell tennünk mindent, fel kell szabadítanunk a területeket, visszatérni a Fekete- és Azovi-tengerhez. Ha nincs hadiflottánk a Krím félszigeten, rendkívül nehéz helyzetben leszünk biztonsági szempontból folyamatosan” – emlékeztetett Olekszij Danilov. (Kárpát.in.ua)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !