Azt hitte túl tud járni munkáltatója eszén a kapzsi zalai futár, tévedett

A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinek az ügyében, aki egy futár cég alkalmazottjaként vette magához a kiszállított termékek vételárát.

A futárként dolgozó vádlott Lenti környékén kézbesített csomagokat, amelyek közül több utánvétes áru ellenértékét átvette, azonban a futárok által használt rendszerbe azt vitte fel, hogy ezeket nem tudta kézbesíteni. A műszak végén az egyébként ténylegesen kézbesített csomagokért átvett pénzt nem fizette be a kft. központjába, hanem saját célra használta fel.

Később a fenti csomagokat kézbesítettként rögzítette a céges rendszerben, így azonban a vádlottnál hiány keletkezett. Ennek leplezése érdekében a férfi telefonon arról értesítette főnökét, hogy a munkavégzéshez használt járművéből ismeretlen körülmények között eltűnt a napi bevétel egy része. Ezután a cég leellenőrizte a vádlott azon a héten megtett útvonalait és öt csomag esetében eltérést találtak a rendszerbe bevitt, valamint az áruk kézbesítési helyei között. 

A férfi 309 870 forint kárt okozott, amelyet visszafizetett.

A vádlottat sikkasztás vétsége miatt a bíróság 1 évre próbára bocsátotta.

A büntetővégzés jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !