A Párbeszéd szerint átverte a kormány a napelemet telepítő családokat

A Párbeszéd-Zöldek szerint a kormány átverte a napelemet telepítő családokat az elszámolás megváltoztatásával.

Tordai Bence, az ellenzéki párt társelnöke, országgyűlési képviselője keddi online sajtótájékoztatóján közölte: kétszázezer magyar családot "átvert és megkárosított a Fidesz-kormány", kétszázezer olyan családot, amely felelős döntést hozott, időt, energiát és pénzt tett abba, hogy a zöld energiafordulat, a zöld energiaforradalom Magyarországon is valóság legyen.

A gyerekeink jövőjébe, a klímaváltozás elleni harcba ruháztak be, de "a kormány nagyon csúnyán átverte őket" - fogalmazott a politikus.

Kiemelte: a hétvégén egy TikTok-videóban bejelentette az energiaügyi miniszter, hogy amit eddig megígértek ezeknek a családoknak, hogy a következő tíz évben az éves szaldó elszámolás szerint számlázhatnak, azt átírják havi elszámolásra, ami hatalmas veszteséget jelent a napelemet telepítő családoknak.

A képviselő hangsúlyozta, ezek a családok jó döntést hoztak, de hibáztak abban, hogy "bíztak a kormány ígéretében".

Tordai Bence közölte: az lenne a normális, ha a zöld energiaforradalom jegyében mindent megtennének azért, hogy sokan álljanak át a megújuló energiákra és minél kevesebb energiát használjunk fel, azonban Magyarországon ennek az ellenkezője zajlik.

Hiába írta bele 2010-ben a Fidesz a választási programjába, hogy minden akadályt el kell hárítani a megújuló energiák terjedése elől, ennek éppen az ellenkezője történik - vélekedett.

Megjegyezte: továbbra is érvényben van a napelemadó, a szélerőmű-tilalom, és most már "az energiafordulatba beszálló családokat is megsarcolják".

Kitért arra: január elsejétől szeretnék ezt az új szabályozást bevezetni, és addig még van lehetőség arra, hogy olyan társadalmi nyomásgyakorlás alakuljon ki, amely eltéríti a kormányt ettől a szándékától. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !