Engedély nélküli autóbontás és hulladékgyűjtés miatt emeltek vádat két férfi ellen Esztergomban

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki két esztergom-kertvárosi ingatlanon gyűjtött, tárolt hulladékot, illetve engedély nélkül bontott gépkocsironcsokat.

A vádirat szerint az elkövető 2020 elejétől hatósági engedély nélkül hulladék gépkocsironcsokat vásárolt, majd azokat egy esztergom-kertvárosi bérelt ingatlanon  szétbontotta. Egyes részeit értékesítette, illetve a gépkocsi tartozékokat tárolta és gyűjtötte, amely között veszélyes hulladékként fáradt olaj és vegyszer is volt.

A bérelt ingatlanon a férfi több mint 100 köbméter hulladékot halmozott fel. Azok között 12 hulladék gépjármű, 3 köbméter gépjármű bontásból származó hulladék, 50 gumiabroncs hulladék, 7 köbméter kommunális hulladék, 1 darab 200 literes olajos hordó olaj tartalommal, 400 kilogramm fémhulladék, 200 kilogramm elektromos hulladék volt.

Az elkövető az általa lakott másik, esztergom-kertvárosi ingatlanon 30 köbméternyi hulladékot gyűjtött és tartott. Többek között 4  autóroncsot, 80 kilogramm savas akkumulátorhulladékot valamint az udvaron különböző kupacokban gumiabroncsokat, építési és települési hulladékot vegyesen  Ezek a hulladékok nem az ingatlanon keletkeztek.

Az elkövető a felhalmozott hulladékot a büntetőeljárás során mindkét ingatlanról elszállította, a szennyezett földet eltávolította.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !