Nem bírta sokáig tétlenül a letartóztatásból szabadult csaló

Sz.I.-t 2022 márciusában a Tolnai Rendőrőrs nyomozói fogták el, majd gyanúsítottként hallgatták ki, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt, őt ekkor őrizetbe is vették. A csalásokkal meggyanúsított férfi korábban többször volt már börtönben, mivel több, mint 300 bűncselekményt követett el az évek során. A csaló 2022 tavaszán szabadult a letartóztatásból egy csalássorozat miatt.

Nem bírta sokáig tétlenül a szabadságot - írta közleményében a rendőrség. Még egy hetet sem várt, nyitott egy számlát az egyik pénzintézetnél és már fel is adta megtévesztő hirdetéseit. Különféle műszaki cikkeket, többek között tévét, monitort, játékkonzolt, de még szájmaszkokat is hirdetett egy online ”piactéren”. Az ország több pontjáról utaltak a jóhiszemű vásárlók különböző pénzösszegeket a meghirdetett termékekért, vagy előleg gyanánt, de egyik vásárló sem kapta meg, amit rendelt.

Az ügyben végzett széleskörű adatgyűjtés során a tolnai nyomozók kiderítették, hogy a csaló több számlaszámot is használt, ahová utalhatták az érdeklődők a kialkudott összegeket. A csalárd „eladó” a most befejezett ügyben harmincegy embert vert át, akiknek közel 800 000 forint kárt okozott.

A Tolnai Rendőrőrsön a napokban befejezték az ügy vizsgálatát és az illetékes ügyészségnek befejezési javaslattal küldték meg azt. A ma már 35 éves csaló jelenleg is letartóztatásban várja a bíróság döntését. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !