Gondosan eltervezte két nő és egy férfi, hogyan szerezzék meg a szomszédjuk megtakarított pénzét Vésztőn

Megloptak egy nőt 2023. június 23-áról 24-ére virradóra Vésztőn - közölte a rendőrség. 

Késő este úgy hallotta, valaki kopogott a háza ablakán, ráadásul vihar is volt, nem akart egyedül otthon maradni, átment a szomszédba. Később, amikor visszatért a saját házába látta, hogy felfeszítették az ajtót és ellopták a pénztárcáját és a széfét. Azonnal hívta a rendőröket, akiknek a szomszédok azt megerősítették, hogy az éjjel volt náluk a nő, de a betörésről nem beszéltek, úgy tettek, mintha arról semmit nem tudnának. 

A nyomozók azonban összerakták a képet és kiderítették, hogy a két nő és egyikük élettársa előre megtervezték, hogyan szerezzék meg az asszony pénzét. 

Összegyűjtötték az ellenük szóló bizonyítékokat és 2023. június 27-én mindhármukat kihallgatták gyanúsítottként. Egyikük elmondta, hogy szándékosan ijesztettek rá a nőre, ők dobták meg az ablakát és ajánlották fel neki, hogy inkább töltse náluk az éjszakát. Különböző ürügyekkel próbálták marasztalni, miközben ketten átmentek a házához, a harmadik szóval tartotta, hogy legyen idejük a házban megkeresni és elhozni az asszony megtakarított pénzét. 

Korábban többször adott nekik kölcsön, segített rajtuk, ezért gondolták, hogy van miért átmenniük. 

Kiderült, hogy egy hónappal korábban a másik szomszédjukat is meglopták. Amikor elutazott, kihasználták az alkalmat és ketten átmentek a házának a melléképületébe. 

A Szeghalmi Rendőrkapitányság a két nőt és a férfit lopás bűntett elkövetésével gyanúsítja. A rendőrök a bűncselekmények körülményeinek vizsgálata mellett azon is dolgoznak, hogy a kár minél nagyobb része megtérüljön. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !