A saját házában lopta meg nehezen mozgó ismerősét a hajdúszoboszlói férfi

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki besurrant a sértett házába és az ágyban fekvő férfi közeléből ellopta a pénztárcáját.

A vádirat szerint a fiatal vádlott ismerte a sértettet. 2023 februárjában autóvásárlás, illetve pénzkölcsönzés ürügyén több alkalommal járt nála és tudta, hogy a férfi egyedül él, megromlott egészségi állapota miatt pedig nehezen mozog.

A vádlott 2023. március 8-án elhatározta, hogy pénzt, illetve értéktárgyat fog a sértettől megszerezni. A fenti napon 21 óra körüli időben gyalogosan elment a sértett házához, oda a nyitott ajtón át bejutott, majd észlelte azt, hogy a sértett az ágyban fekszik és tévét néz. Az ágyának közelében volt letéve a bőr pénztárcája, amiben 8.500 forint készpénz volt.

A vádlott odalépett a sértetthez és egy hirtelen mozdulattal felkapta a pénztárcát, majd elszaladt a helyszínről.

Az elkövető cselekményével 14 500 forint kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le.

A jelenleg letartóztatásban lévő vádlott ellen a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésül tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !