Videón az ipolyszögi lótolvajok

A rendőrségre 2023. május 1-én 17 óra körüli időben érkezett bejelentés, miszerint Ipolyszög településen két férfi ellopott egy lovat.

A rendelkezésre álló adatok szerint a munka ünnepén egy 21 éves ipolyszögi férfi és 22 éves  helyi barátja 14 óra 15 perckor azzal a szándékkal érkezett a település egyik lovastanyájához, hogy unalmukat lovaglással űzzék el, amelyhez egy lovat lopnak a karámból. A kerítés letaposása után a két férfi bejutott a patásoknak kialakított területre, ahol - a biztonsági kamera felvétele alapján – kisebb kergetőzést követően egy fekete színű vemhes, magyar félvér lovat leválasztottak a ménesből. A lóhajcsárok az állat nyakába bála madzagot tettek kötőféknek, majd elvezették az Ipoly folyó irányába. A tanyától távolabb a fiatalabbik férfi egy rövid ideig szőrén megülte a vemhes kancát, majd amikor a ló hátán váltani akartak, az állat elszabadult és visszanyargalt a tanyára, ahol egy az utcában lakó férfi becsukta a karámba ismerőse lovát. A két férfi nem adta fel és 16 óra után ismét visszatértek a tanyához, ahol a karámban a patásra ismét bála madzagból kötőféket tettek, majd kivezették a két millió forint értékű lovat a kerítések közül, de az állat nem bírta a kötöttséget és ismét elszabadulva visszament a tanyára. Ekkor érkezett ingatlanához a tulajdonosa, aki már csak a távolban szaladó két alakot látta.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói a biztonsági kamera felvételei és a sikeres adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül beazonosították a két helyi férfit, akiket elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak. A hatóság tagjai a fiatalokat dolog elleni erőszakkal nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, amelynek során a bűncselekmény elkövetését elismerték. A hatóság tagjai a fiatalabb férfit továbbá többrendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétségének elkövetésével is gyanúsítják, mivel megalapozott a gyanú arra is, hogy több társával vagyoni haszonszerzés végett különböző időpontokban Balassagyarmat belterületén lévő üzletekben élelmiszert, édességet és szeszes italt loptak el.

A nyomozók a 21 éves férfi vonatkozásában előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Balassagyarmati Járási Ügyészségen, amit a bíróság elrendelt. (Fotó: police.hu)


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !