Vádat emelt az ügyészség a férfi ellen, aki egy benzinkúton felejtett pénztárcának – társaival együtt - ellopta a tartalmát

A Soproni Járási Ügyészség társtettesként elkövetett sikkasztás vétségével vádolja az egyik elkövetőt, aki egy benzinkúton felejtett pénztárcának – társaival együtt - ellopta a tartalmát. Két társával szemben az ügyészség megszüntette az eljárást, mivel velük szemben a lefolytatott közvetítői eljárás eredményes volt.

A vádirati tényállás szerint tavaly decemberben egy férfi egy soproni benzinkúton felejtette a pénztárcáját. Azt egy másik vásárló megtalálta és átadta a benzinkúton dolgozóknak. Három alkalmazott - miután látták, hogy abban nagyobb összeg van -, azt kamerán kívüli térbe, az öltözőbe vitte, majd az abban lévő 216.000 forintot kivették, és azt egymás között egyenlően elosztották.

Az ügyészség a három gyanúsítottal szemben az eljárást közvetítői eljárás céljából felfüggesztette. Közülük ketten a közvetítői eljárásban részt vettek, köztük és a sértett között megállapodás született, így az eljárást az ügyészség ezen két elkövetővel szemben megszüntette.

A vádlott azonban kivonta magát az eljárás alól, így közte és a sértett között megállapodás nem született, ezért vele szemben az eljárás folytatásának volt helye, melynek során az ügyészség vádat emelt vele szemben.

A kár azonban megtérült, mivel azt a három elkövető közösen megtérítette a sértettnek.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !