Keresés ebben a blogban

Tizenhárom millió forint értékű vascsövet tulajdonított el Kőbányán egy háromfős társaság

Tizenhárom millió forint értékű vascsövet tulajdonított el Kőbányán az a háromfős társaság, amelynek utolsó tagja is rendőrkézre került.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. november 10-én Budapest X. kerületében, egy telephelyről egy háromfős csoport építkezéshez használt tárgyakat - 800 darab födémtámaszt és 50 darab támasztólábat - tulajdonított el. A feltételezett elkövetők két kerítéslécet lefűrészelve az udvarról kiadogatták az építkezési elemeket, majd egy teherautóra pakolták fel azokat. A több száz kilónyi vasat egy XXIII. kerületi családi ház udvarára szállították, ahonnan ismeretlen helyre kerültek. A lopással több mint 13 millió forintos kárt okoztak.

A kőbányai rendőrök látókörébe először a trió női tagja, a 46 éves R. Melinda került, akit 2022. december 13-án a X. Kerületi Rendőrkapitányságra előállítottak. A másik két feltételezett elkövető ellen elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján a 30 esztendős K. Richárdot a budapesti rendőrök 2023. március 28-án Budapest, VII. kerületében fogták el, a 31 éves Sz. István május 12-én önként ment be a X. kerületi Rendőrkapitányságra.

A kőbányai nyomozók mindhármójukat jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során mindhárman tagadták a bűncselekmények elkövetését. A X. kerületi rendőrök őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !