Súlyos büntetés várhat a debreceni rabló párosra

A Debreceni Járási Ügyészég rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azokkal a vádlottakkal szemben, akik közös italozás közben rabolták ki ismerősüket.

A vádirat szerint a 24 éves nő 2022. december 4-én, este, Debrecen belvárosában megismerkedett az ittas sértettel. 22 órakor átmentek egy éjjel-nappali kisbolthoz, ahol együtt italoztak. Eközben a nő észrevette, hogy a férfinál sok pénz van és elhatározta, hogy azt megszerzi. Telefonált az élettársának, aki rövidesen csatlakozott a társasághoz, majd egy belvárosi játszótérre mentek, ahol tovább italoztak.

Eközben a nő megpróbálta a sértett levett kabátjából kivenni a pénzt, azonban ezt észlelte és szóvá is tette a férfi, majd megpróbálta visszahúzni a ruháját. Ezt a nő nem hagyta és társával rátámadtak a sértettre, a férfi előbb ököllel arcon ütötte, majd közösen a földre lökték, ahol ütötték, rúgták. A vádlottak megszerezték a sértett kabátját és azzal együtt több mint 900.000 forint készpénzt, egy kb. 100.000 forint értékű mobiltelefont, személyes okmányait, bankkártyáját és 30.000 forint értékű karóráját.

A vádlottak bántalmazása következtében a sértett a kezén nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A több mint egymillió forint kára teljes egészében megtérült, mert az ellopott értékeit a debreceni rendőrök rövid időn belül lefoglalták és visszaadták számára.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő, erőszakos többszörös visszaeső férfit és a jelenleg jogerős szabadságvesztés büntetését töltő, különös visszaeső nőt társtettesként elkövetett rablás bűntettével, továbbá közokirattal- és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a férfit fegyház-, társát börtönbüntetésre ítélje és mindkettőjüket tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A vádiratban foglalt mértékes indítvány szerint, ha a vádlottak a bűncselekményeket a vádirat szerint beismerik és lemondanak a tárgyalás jogáról, úgy a járásbíróság a férfit 12 év fegyház-, a nőt 7 év börtönbüntetésre ítélje, a közügyektől eltiltás mellékbüntetés mértékét pedig 10, illetve 7 évben állapítsa meg. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !