Keresés ebben a blogban

Óvodás és iskolás csoportra támadt egy kutya Várgesztesen

Óvodás és iskolás csoportra támadt egy kutya Várgesztesen - számolt be az RTL Híradó.

Mentő- és rendőrautók szirénája rázta fel a vértesi kis település nyugalmát. A szemtanúk elmondták: sikított a megtámadott óvónő, utána a kisfiúnak a sírását hallották.

Rising Károlyné polgármester azt mondta, a kutya mindössze 2-3 percig lehetett szabadon, ezalatt két gyereket és két felnőttet támadott meg. Először egy munkába siető nőt harapott combon a buszmegálló mellett. Majd néhány méterrel arrébb az iskola előtt játszó gyerekek közé szaladt, ahol megrángatta az egyik diák ruháját. Innen rohant be a játszótérre, ahol több mint 20 kisgyerek és két nevelő volt.

Utána egy nagycsoportos kisfiú hátára ugrott, és mélyen belekarmolt. Ekkor ért oda a kutya gazdájának rokona, aki pórázra kötötte és hazavitte. Az iskolás nem sérült meg, a két nőt és a kisfiút viszont kórházba vitték, de már mindannyian otthon vannak. A kutyatámadást a többi óvodás a mászókákról nézte végig, rájuk most kiemelten figyelnek.

A szülők féltik a gyerekeket. Azt szeretnék, ha a kutya minél hamarabb elkerülne onnan, és Várgesztes ugyanaz a biztonságos falu lenne, mint korábban. 

De a kutya egyelőre biztosan nem kerül el. A hatósági állatorvos kedden volt a családnál, megállapította, hogy az állat nem veszett, és karantént írt elő.  

A polgármester azt mondja, a kutya gazdája mindenben együttműködik.

A történteket egyelőre a rendőrség nem, csak a kormányhivatal vizsgálja.  (Fotó: RTL Híradó)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !