„Most nem én, hanem te fogsz fizetni!” - mondta a 35 éves férfi az eladónak, majd kést szorított az oldalához

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrse felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy nyíracsádi, egy eperjeskei és egy bagaméri lakossal szemben. 

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak megjelentek Bagamérban egy élelmiszer boltnál. A 35 éves férfi a 14 éves fiúval bement az üzletbe, míg 12 éves társuk a bejárat előtt várakozott és a figyelő szerepét töltötte be. A boltban az idősebb elkövető magához vett két üveg pálinkát, majd odalépett a kasszához és elővett egy kést, amit az eladó oldalához szorított. „Most nem én, hanem te fogsz fizetni” mondta, és a bevételt követelte. Az alkalmazott közel 35 ezer forint készpénzt adott át neki, majd mindhárman elfutottak a helyszínről.

A bűncselekmény elkövetése során személyi sérülés nem történt - számolt be a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A bejelentést után a rendőrök azonnal a helyszínre mentek és rövid időn belül elfogták a feltételezett elkövetőket. Előállításukat követően gyanúsítottként kihallgatták őket, mindhárman beismerő vallomást tettek. A nyomozók a 35 éves férfit és 14 éves fiút bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit mindkettőjük esetében elrendelt a bíróság. A 12 éves társukkal szemben büntethetőséget kizáró ok - gyermekkor - miatt nem indulhatott büntetőeljárás.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték az ügyben és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !