Mentőautónak ütközött, majd segítségnyújtás nélkül magára hagyta a mentő súlyosan megsérült vezetőjét egy zalai autóbuszvezető

Segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egy autóbuszvezető ellen, aki járművének oldalrácsával egy megkülönböztető jelzéseit használó mentőautónak ütközött, majd segítségnyújtás nélkül magára hagyta a mentő súlyosan megsérült vezetőjét - tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Jánky Judit közleménye szerint Zalaszentiván felől Zalaegerszeg irányába közlekedett autóbusszal az 55 éves kisbucsai férfi. Az éjszakai látási viszonyok miatt nem vette észre, hogy a busz bal hátsó oldalán található hűtőtakaró rács felnyílt és átlóg a bal oldali sávba.

A busszal szemből érkezett egy megkülönböztető jelzéseit használó mentőautó, ami az autóbusz mellé érve nekiütközött a felnyílt rácsnak, az pedig betörte a szirénázó jármű szélvédőjét. A rácsos ajtó egy letört darabja a mentő utasterébe repült, és a mentőautó sofőrjének arcába csapódva súlyos sérülést okozott.

A vádlott észlelte az ütközést, megállt, a buszból kiszállva a hűtőrácsot a helyére igazította, de anélkül, hogy a szintén a közelben megálló mentőgépkocsihoz odament volna, visszaült járművébe, és elhagyta a baleset helyszínét. A buszsofőr nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében bárki megsérült-e vagy segítségnyújtásra szorul-e.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, pénzbüntetés kiszabását indítványozva. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !