„Megöllek, te kutya!” - Műlábbal élő idős embert bántalmazott egy 30 éves férfi a tatabányai buszmegállóban

A Tatabányai Járásbíróság előkészítő ülésén ítéletet hozott azzal a 30 éves férfivel szemben, aki egy idős, védekezésre korlátozottan képes embert bántalmazott.

A megállapított tényállás szerint a férfi ittas állapotban a tatabányai buszmegállóban lévő padon ülő, hajléktalan, műlábbal élő és bottal közlekedő 77 éves sértetthez odament és cigaretta kérés ürügyével belekötött, majd „Megöllek, te kutya!” felkiáltással elvette a sértett padhoz támasztott járóbotját, és azzal négy-öt alkalommal megütötte a férfi fejét. Az ütések következtében a sértett a padról a földre esett. Ezután a vádlott a botot eldobva a helyszínről elszaladt.

A cselekmény következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, azonban a bántalmazás alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására. 

A bíróság a vádlottat testi sértés bűntettének kísérlete miatt 2 év – végrehajtásában 5 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. A próbaidő tartamára elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott nyilvános helyen ne fogyasszon alkoholt és indulatkezelési tréningen vegyen részt.

Az ítéletet a vádlott tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel az ügyész súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezést jelentett be. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !