Lakásában rabolta ki a mozgáskorlátozott idős nőt egy férfi Érden

Az Érdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki kirabolt egy mozgásában korlátozott idős nőt a saját lakásában.

A vádirat szerint rablás miatt korábban már többször büntetett férfi azért hatolt be egy érdi társasházba, hogy kihasználva a lakók távollétét lakásokba betörve értékeket lopjon el. Az elkövető tevékenységére felfigyelt egy betegsége miatt járásában korlátozott, hetven év feletti idős nő és számon kérte, hogy mit keres a házban. A férfi ekkor arra hivatkozott, hogy egy ismerőséhez jött, aki nincsen otthon.

Ekkor az elkövető ürügyként az idős sértettől vizet kért inni. A sértett ekkor a lakásába visszament, maga után bezárta a bejárati ajtót, és a férfinek a lakásból hozott vizet egy folyosóra nyíló ablakon keresztül adta ki. Az elkövető ekkor az ablakot a sértettre rányomta, majd azon bemászott, az idős nő karját megragadta és követelte tőle, hogy adja át minden pénzét. A sértett a férfi erőszakos fellépése miatt megijedt, és átadta neki 250.000 forint készpénzét.

Az elkövető ekkor további pénzt követelt, majd a lakás vezetékes telefonjának zsinórját a falból kitépte, hogy a sértett ne tudjon segítséget hívni. Ezután - miközben értékek után kutatott - végig vonszolta magával a lakás helyiségeiben a nehezen mozgó sértettet. A kutatás során készpénzt, ékszereket, a sértett bankkártyáját, és gépkocsijának indítókulcsát is magához vette és még a sértett által viselt gyűrűket is elvette.

A férfi ezt követően a sértettet a fürdőszobába vitte, az ajtót rácsukta, és megfenyegette, hogy ne merje hívni a rendőrséget. Ezután az elkövető elmenekült.

A sértett félelmében a fürdőszobában maradt, mindaddig, amíg a férfi a lakás kulcsait magához véve a lakás bejárati ajtaját bezárva maga után a helyszínről távozott. Csak azután mert az erkélyről kiabálva segítséget kérni.

Az elkövetőt az érdi rendőrök még aznap elfogták.

Az ügyben az Érdi Járási Ügyészség a férfi ellen bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !