A 35 éves tari férfi mindent megtett azért, hogy letartóztassák

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 35 éves tari férfinak, aki megalapozottan gyanúsítható garázdaság vétségével, valamint felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntettével.

A nyomozás adatai szerint a büntetett előéletű gyanúsított tavaly augusztusban, Pásztón, a Fő utcán egy nőt és két férfit provokált, sértegetett, majd veréssel fenyegette őket. A nőt folyamatosan lökdöste, és egy alkalommal, tenyérrel tarkón is ütötte őt. Verekedésre azért nem került sor, mert a két másik férfi közéjük állt.

A gyanúsított 2023. május 11-én, dél körül, Taron, a polgármesteri hivatal épületében szóváltásba keveredett két helyi férfival. A szóváltást követően a gyanúsított a polgármester felszólítására elhagyta az épületet, de az utca túloldalán talált egy italos üveget, melyet a nyakánál fogva tartott a kezében, azt a hivatal épülete előtti kerékpártárolóhoz ütötte, szándékosan összetörve. A szúrásra, vágásra alkalmassá tett törött üveggel a kezében visszament a hivatal épületébe, ahová már nem jutott be, azonban a rácson keresztül szúró és ütő mozdulatokat tett a bent tartózkodók felé. 

Ezután a gyanúsított a hivatal előtti területen várakozott addig, amíg a két helyi lakos megjelent a hivatal bejárati ajtajában, és ekkor támadólag lépett fel velük szemben. Amikor megindult a két személy felé, az egyikük egy rúgással megállította őt, majd megütötte az arcát. Ezt követően összekapaszkodtak, és mindketten a földre estek. A gyanúsított, miután felállt a földről, megütötte a másik személyt, majd valamennyien távoztak a helyszínről. A gyanúsított azonban közvetlenül ezután a vele konfliktusba keveredett személy lakóhelyére ment, útközben magához vett egy kb. 1 méter hosszúságú fadarabot, amivel előzetes szóváltást és lökdösődést követően, egy alkalommal fejen ütötte a férfit, aki ennek következtében vérző sérülést szenvedett, ami az elsődleges orvosi vélemény alapján 8 napon belül gyógyuló.

A bíróság a bűnismétlés lehetőségének veszélyére tekintettel egy hónap időtartamra elrendelte a férfi letartóztatását, a döntés azonban nem végleges, mivel a gyanúsított fellebbezést jelentett be. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !