Idős embereket szemelt ki áldozatául a 33 éves férfi

Idős embereket szemelt ki áldozatául az a 33 éves, hatóság elől menekülő férfi, akit a székesfehérvári rendőrök rövid időn belül elfogtak - közölte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Székesfehérváron, a Mancz János utca egyik társasházában egy idős asszonyt támadtak meg 2023. április 12-én délután. Az akkor ismeretlen elkövető az áldozat kezéből kikapta a táskáját a benne lévő pénztárcával és készpénzzel együtt, majd elmenekült. Később a tárcát megtalálták, üresen.

Nem sokkal később újabb bejelentés érkezett a rendőrségre, mely szerint Székesfehérváron, a Fórum téren található üzletben egy bevásárlókocsira helyezett táskából loptak el pénztárcát. 2023. április 14-i és 17-i bejelentések szerint pedig egy Rákóczi úti bevásárló központban hajtottak végre hasonló módon lopást.

A nyomozók valamennyi bejelentésre azonnal reagáltak, a helyszíni szemlék és adatgyűjtések során a lehetséges bizonyítékokat beszerezték, valamint tanúként hallgatták ki a releváns információkkal rendelkező embereket. A beszerzett adatok, a közterületi kamerafelvételek elemzése és értékelése a Székesfehérvári Közterület-felügyelet hathatós segítségének és közreműködésének is köszönhetően gyors eredményt hozott. A rendőrök rövid időn belül kiderítették, hogy a bűncselekményeket J. József követhette el. Őt a hatóság előtt ismert valamennyi lakcímén keresték, de nem volt fellelhető, ezért elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. Az ismeretlen helyen tartózkodó férfit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai a vármegyeszékhely közterületein is keresték, egészen addig, míg 2023. május 3-án egy Lövölde utcai lépcsőháznál az előlük elmenekülni próbáló férfit ellenőrzés alá nem vonták.

J. Józsefet a rendőrségre előállították, és őrizetbe vétele mellett háromrendbeli kifosztás bűntett és egyrendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !