Előbb gyermekei agyonütésével fenyegette, majd egy széklábbal ütlegelte eszméletvesztésig ismerősét egy férfi Kocson

A Tatai Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette és kábítószer birtoklás vétsége miatt indult ügyben hozott ítéletet azzal a férfivel szemben, aki egy széklábbal súlyosan bántalmazta a sértettet.

A bíróság a vádlottat 4 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, és 1 év 6 hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Az ítélet kihirdetését követően az ügyész indítványára a bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta.

A megállapított tényállás szerint a vádlott megjelent ismerőse kocsi lakásánál, ahol hangosan dörömbölt a bejárati ajtón. Amikor a sértett ajtót nyitott, a vádlott kiabálva, a sértettet szidalmazva belépett a lakásba, fenyegetőn felé indult, és a magával vitt széklábbal ráütött a konyhaszekrény munkalapjára, miközben 15.000 forintot követelt. A sértett próbálta csitítani őt, mondván, hogy a kiskorú gyermekei alszanak. A vádlott ekkor a sértettet és a gyermekeit agyonütéssel fenyegette, ezért a sértett 7.000 forint készpénzt átadott neki. A férfi ezzel nem elégedett meg, további pénzt követelt, miközben a bottal ütni kezdte a sértettet.  A vádlott – mivel nem kapott több pénzt - festéket követelt, majd a festékes vödröket szétverte. Ezt követően további értékeket követelve a széklábbal ütötte a sértettet, aki a bántalmazás következtében eszméletét vesztette.

A vádlott korábban úgy vezetett személygépkocsit Kocs területén, hogy előtte kábítószert fogyasztott, a vezetés közben bódult állapotban volt. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !