Életveszélyes állapotba került a gyermek, akit a szülei a kocsiban felejtettek

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ellen a házaspár ellen, akik több órán át gépkocsiban hagyták gyermeküket.

A vádirat szerint a házaspár öt kiskorú gyermeket nevel, akik közül a 17 hónapos sértett a legfiatalabb. A bűncselekmény elkövetésének időpontjában, 2022. augusztus 16-án, a szülők otthon, online dolgoztak.

A fenti nap reggelén az anya az egyik gyermeket táncórára vitte. A foglalkozásnak 10 óra körül volt vége, ezért a nő megkérte a férjét, hogy gépkocsival hozza haza a lányukat és vigye magával a 17 hónapos sértettet, aki az autóban könnyebben el fog tudni aludni. Időközben a nagyobb gyermeket egy közeli ismerős szívességből hazavitte, ezért az apa a gépjárművel visszafordult, majd a lakóhelyükhöz érve észrevette, hogy a sértett elaludt. Nem akarta felkelteni, ezért a ház előtt álló autóban hagyta, de az első ajtók ablakait résnyire lehúzta.

Ezt követően a vádlottak dolgoztak, illetve telefonon tartották a kapcsolatot munkatársaikkal, miközben az apa elfeledkezett arról, hogy a gyermek az autóban van. Az anya pedig tévesen azt gondolta, hogy a férje a megszokottak szerint az autóval beállt az udvarukra és így a kint játszó többi gyermek észre fogja venni, ha a sértett felébred, felsír és majd szólni fognak a szüleiknek.

A szülők csak 13 óra 20 perckor mentek ki az autóhoz, ahol ekkor már a gyermek eszméletlen állapotban volt, a 29 fokos melegben életveszélyes állapotban volt, hőgutát kapott. A sértett életét a gyors és szakszerű orvosi segítségnyújtás mentette meg.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr- főkapitányság nyomozott.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a vádlottak ellen életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban indítványozta, hogy a törvényszék mindkét vádlottat felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !