Életveszélyben van az a 21 éves egyetemista, aki felmászott egy tehervagon tetejére és megrázta a nagyfeszültségű áram

A férfi 15 éves barátjával hazafelé tartott, amikor állítólag egy graffiti nagyon megtetszett neki egy Nyíregyháza külterületén álló szerelvényen. Azt akarta jobban megnézni, de megrázta az áram. 

A balesetet észlelte az éppen arra közlekedő Tokaj InterCity vezetője és jelentette ezt az eseményt - mondta el az RTL Híradónak Biber Anett, a MÁV szóvivője.

Közben az áldozat barátja telefonon kért segítséget, sokkos állapotba került a látottak miatt.

A vonatra mászott fiatal ruhája és táskája meggyulladt a magasfeszültségű áramtól, a nyomok alapján a vagonról a töltésre esett.

"A mentők a helyszínen stabilizálták az állapotát és lélegeztetve, életveszélyes állapotban szállították traumatológiai égési centrumba" - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Az egyetemistát Debrecenben kezelik. Az RTL Híradó úgy tudja, mélyaltatásban tartják. 

A kórház a család kérésére nem mondott részleteket az állapotáról. Az RTL Híradónak nyilatkozó orvos szerint a nagyfeszültségű áram visszafordíthatatlan károsodást okozhat.

Az áramütés halálos is lehet, ezért tilos két méternél közelebb merészkedni a vasutak magasfeszültségű felsővezetékeihez. Ezekben 25 ezer volt feszültségű áram fut. 

A vasúttársaság szerint tavaly három hasonló baleset történt, idén pedig már ez a harmadik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !