Egy kiskunhalasi férfi olyan nagy erővel rúgta mellkason nőismerősét, hogy annak bordája eltört

A Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy többszörös visszaeső férfival szemben, aki közös italozás alatt kialakult vita során olyan nagy erővel rúgta mellkason nőismerősét, hogy annak bordája eltört. A férfinak emellett 5 további bűncselekményért is felelnie kell.

A vádirat szerint a kiskunfélegyházi férfi kétszer is bántalmazta nőismerősét, az ügy egyik sértettjét. Mindkétszer közös italozásuk torkollott vitatkozásba, majd bántalmazásba. Először 2022 augusztusában a vádlott nagy erővel mellkason rúgta a sértettet, amitől a nő bordája eltört. Második alkalommal, 2023 januárjában pedig az arcán rúgta meg a sértettet, aki ekkor könnyebb sérüléseket szenvedett.

A férfi 2022 augusztusában egy kiskunfélegyházi áruház előtt látta, amikor az egyik pénztáros a pénztárcáját a boltban felejtő vásárló után indult, hogy a pénztárcát visszaadja, de eredménytelenül tért vissza. Ezen információkat felhasználva a férfi negyedóra elteltével, azzal jelentkezett az áruház vezetőjénél, hogy a korábbi vásárló őt küldte a boltban felejtett pénztárcájáért. A megtévesztett boltvezető átadta a vádlott részére a pénztárcát, amelyben a sértett 22.000 forint készpénze volt.

A férfinak két lopás miatt is felelnie kell.

Előbb, 2022 októberében volt munkaadójának ingatlanjáról lopott. A férfi tudta, hogy a sértett hol tartja a melléképület kulcsát, és amikor a sértett nem tartózkodott otthon, azt elvette. Ezután a melléképületből egy láncfűrészt, egy mobiltelefont, valamint kannákban 50 liter gázolajat, 10 liter benzint és 20 liter bort zsákmányolt, összesen több mint 60.000 forint értékben.

Másik lopása során, 2023 januárjában kerékpárral közlekedett. Elhaladva a kerékpárja mellett telefonáló sértett mellett, egy hirtelen mozdulattal leemelte annak karjáról a táskáját, majd a helyszínről eltekert. Az elvitt táskában a sértett iratai, bankkártyája és 40.000 forint készpénz is volt. Az így ellopott bankkártyát a férfi még aznap átadta egy ismerősének, akit megkért arra, hogy azzal számára cigarettát és alkoholt vegyen, a tranzakciókat azonban a bank elutasította.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit súlyos testi sértés, lopás és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével, valamint könnyű testi sértés, lopás és csalás vétségével vádolja. Ezért a többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !