Keresés ebben a blogban

Egy azonosítatlan pénztárcatolvajjal kevesebb

Egy érdi bankfiók nyitott tárgyalójába lépett be 2023. február 2-án ebédidőben egy akkor még ismeretlen, fehér sportcipős férfi. Először a fogara akasztott kabát zsebeit kutatta át, majd egy szekrényben kezdett matatni. Utóbbiban megakadt a keze egy pénztárcán, amelyben közel negyedmillió forint volt. Becsúsztatta hátsó zsebébe, majd elhagyta az épületet - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az érdi nyomozók begyűjtöttek, elemeztek minden digitális nyomot, adatot, személyismeretük is segítette a tettes azonosítását, nem először került kapcsolatba a rendőrséggel. Kiderült, a 49 éves férfi 2023. február 19-e óta, más ügye okán a fővárosi büntetés-végrehajtási intézetben tölti letartóztatását.

Távkihallgatásán a férfi először tagadásban volt, közölte: „soha életemben nem jártam Érden!”. Megváltozott a hangnem és a vallomás tartalma is, amikor a nyomozók elé tárták bizonyítékaikat. Visszakozott és mindent beismert, a tárcát még akkor egy kukába dobta, miután a bankókat kimarkolta belőle. Hozzátette, olyan betegségben szenved, ami miatt sokszor nem ismeri fel, hogy mikor, merre jár, mit csinál, sok dolog kiesik.

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !